Knuder og filtret filament på spoler

Knuder og filtret filament på spoler

Det er selvføldig frustrerende, hvis der er kommet "knuder eller filtret" filament på en spole, når man er midt i et print.

Filament fra Filament PM og FormFutura er pakket i en vakuum plastpose med en pose silicium i (for at suge evt. fugt), når man tager filament rullen ud vil man kunne se at starten på dit filament sider fast mellem to små huller i den ene side af spolen, Det skal være sådan, da det er din sikkerhed for at der ikke er "knuder" eller filtret filament på din spole.

Den typiske fejl

Det der oftest sker er at brugeren taber filamentet, når man enten skal loade eller unloade filament i sin 3dprinter. Når man taber tråden vil der ske det man ser i ovenstående video - spidsen kan meget nemt rulle sig under en anden rulning på spolen - og så har du problemet! En knude på dit filament.

Forket ophæng af dit filament.

Når og hvis du har dit filament enten hængende på siden, på vægen, i en holder eksternt eller hvor nu man har sit filament - så skal man sikre sig at spolen løber "sikkert" rundt. Med dette mener vi at det er vigtigt at rullen ikke kan få lov at løbe frit, da dette kan bevirke at spolens tråde kan blive løse og hermed ligge sig over hinanden.

Hvordan løses en evt. "knude eller filtret" på en spole?

Se video :)

Kort beskrevet skal du finde "knuden" på dit filament og herefter tage alle rulninger ud over kanten af rullen - herefter rulles det tilbage på spolen.Hvem har ansvaret for det, hvis der er "knude eller filtret filament på en spole?

Det er naturligvis frustrerende når det sker at filamentet knuder sig og skaber problemer under print - dog gør vi opmærksom på, at det udelukkende er brugerens ansvar at have et vågnet øje med sin 3d printer for altid at sikre sig at dette ikke sker - lad den aldrig stå og arbejde uden opsyn.

En lille video om hvordan man laver filament og spoler det på.


Så på den måde filament bliver spolet på, kan det ikke lade sig gøre at, at der er "knuder eller filtret" filament på en ny spole.